Solenergi i Colombia

Solhjälpen är resultatet av det goda samarbetet mellan Ankarstiftelsen, Svenska Sol, Pingstkyrkan i Gnosjö och Kraftpojkarna.

Solklar läxläsning

I många byar i Colombia är elnäten bristfälliga och man är beroende av dagsljuset för att utföra sina dagliga bestyr. Barnen går i skolan på dagarna och efter skolan är det inte ovanligt att man hjälper familjen med arbeten på gården. Detta innebär att läxorna måste göras efter att solen har gått ner, under det ljus som finns. I många fall en gatlykta i vägrenen. Här kan vi vara med och påverka och därför tog vi fram Solhjälpen.

En solpanel har en effektgaranti på 25 år, men kan vara effektiv nästan dubbelt så länge. Vår affärsidé är att återvinna begagnade paneler och transportera dessa till Colombia, för att sedan återmontera på skolor och kyrkor. Detta är inte bara ett steg i rätt riktning för den globala miljön utan bidrar även till arbetskraft.

Ska du byta solpaneler och vill låta dina gamla paneler arbeta vidare för barnen i Colombia. Kontakta Svenska Sol som även kan hjälpa till med demontering mot en lägre kostnad.